Eddig teljesen el voltam képedve, hogy így is lehet... Portugáliában, főleg Lisszabonban nagyon sok bevándorló él, és hát legnagyobb részük brazil - egy a nyelv, ugye. Én csak bámultam, hogy itt mindenki ugyanúgy örült a brazil góloknak, mint a portugáloknak, mindenhol brazil meg portugál zászlók meg mezek. Egy ismerős vegyespár vett két mezt a csemetének, középen félbevágták és összevarrták, mert a gyerek félig brazil, félig portugál. Nem kell ehhez nyugaton lenni, mert azért Brazília nem a klasszikus nyugat, mégha arra is van. Elég értelmes, vidám, normális embernek lenni.

Tegnap azért megnyugtattak, hogy nem, ez nem így van, nem ilyen idilli a helyzet. A Parque das Nações-ban tegnap a meccs után élegedetlen brazil szurkolók elkezdtek kocsikat törni és csak úgy általában rendbontani. A rendőrség természetesen azonnal megjelent, lövödözgettek egy kicsit a levegőbe, 2 brazilt elfogtak, és bezárták az összes bárt (csak erre az időszakra) a környéken. Szóval, ezért nyert végül Lisszabonban 2-vel Portugália. 

Kíváncsi vagyok mi lesz a spanyolok ellen... de erről később.

Íme a video, amit nem tudok beágyazni, de aki nagyon lelkes az nézze meg, hogy itt milyen lenne egy forradalom:)


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr692111251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drukkker 2010.06.26. 13:05:36

Hiába a délamerikai temperamentum.....
A bejegyzés szerzője valószínüleg nem emlékszik azokra az időkre amikor délamerikában, de főleg braziliában egy egy focimeccs alkalmával az elégedetlen szurkolók még fegyvert is használtak, lövöldöztek, melyek nem egyszer halállal végződtek. Aztán valamikor a 70 es években, már nem tudom, hogyan de megszüntek ezek a cselekmények, talán betiltották a fegyvereket?

TyToo 2010.06.26. 13:48:47

Bolondok mindenhol vannak. Azért szerintem kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, mert néhány idióta, (akik a szurkolók kisebbsége) nem fért a bőrébe.
süti beállítások módosítása