Észak-Korea elé

2010.06.21. 07:30 bzsozsi

Ma másodszor is pályára lép a csapatunk, és nagyon bízunk benne, hogy legalább egyszer (de inkább többször) önfeledten ünneplő, kisebb-nagyobb csoportot alkotnak majd játékosaink.

Mint már írtuk, Deco nem lesz, a többiek harcra készek, sárga-veszélyben (mármint lapilag) egyedül Cé van, ha kapna még egyet, akkor Kakával együtt legfeljebb civilben nézhetik meg a portugál-brazil csoportdöntőt (mert az lesz!), és közben elemezhetik, hogy kit ajánlanak Perez elnök úr figyelmébe, hátha végre nyernek valamit a Reallal.

Sajttájon Raul Meireles mondott nagyon okosakat a hétfői meccs felvezetőjeként: Állítólag a legfontosabb a győzelem - sose gondolnánk -, és csak másodlagos, hogy mégis mennyivel sikerül nyerni. Minél több góllal, annál jobb, mert még jól jöhet a gólkülönbség. Zseniális csávó! És még azt is mondta, hogy nagyon jól - ha kell, akkor 10 emberrel a labda vonala mögött - védekeznek a koreaiak, amely falat nehéz lesz áttörnünk, de ugyanakkor nem adják fel a kontra lehetőségét sem, és semmiképp sem szabad lebecsülni őket. Forradalmi mondatok!

Queiroz mester is odatette magát: szerinte ez egy "do-or-die" meccs lesz, amin számunkra csak a győzelem elfogadható. Nagy lesz a tét, mert a győztes csapat nagy lépést tesz a nyolcaddöntő felé. A mérkőzés különösen fontos, és ezt a játékosok is tudják. (Perszehogy! Láttuk Meireles nyilatkozatából is, hogy nem hülyegyerekek kergetik nálunk a bogyót.) Nyilván sasolta a brazil-koreai meccset is, mert megjegyezte, hogy sokáig igen jól állták a rohamokat a keményvonalas elvtársak, aztán még 0:2-ről is visszahozták a reményt. Persze a világranglistán meglévő 102 pozíciónyi különbség sem jelent semmit, egy vb-n nem lehet könnyű meccs, és amúgy is minden riszpektje az ellenfélé.

Természetesen Cé is beszélt egy kicsit, de ő hangyányit másról: megvédte öreg cimbijét, a vb-n eddig mutatott formája miatt sokat kritizált Wayne Rooney-t, aki ráadásul az angol szurkolóknak is beszólt az algériai blama után. A közhelypuffogtatásban nem maradt le az előzőktől (szegény Roo-tól várja mindenki a megoldást, ő mindig nagyon akar, de ha nem megy, akkor sem kell bántani, előbb-utóbb összejön neki a gólszerzés és a jó játék is, stb.), és a biztonság kedvéért megjegyezte, hogy ő is győzelmet vár magunktól hétfőn.

A várható kezdőcsapatok:

Mi továbbra is szívesebben látnánk Hugo Almeidát Liédson helyén.

A két ország egyébként minden idők egyik legemlékezetesebb vb-meccsét játszotta 1966-ban. A csoportjukból bombameglepetésre (az olaszokat és a chileieket megelőzve - jó hír: chilei lesz a spori, hátha bosszút akar állni) továbbjutó észak-koreai csapat a magyarok előtt végző, bombaerős portugál válogatottal találta magát szemben az angliai vb egyik negyeddöntőjében. És nem sokat vacakolva a 25. percre szerény 3:0-s előnyt fel is épített magának. Ám ekkor beindult az Eusébio-Simoes-José Torres-José Augusto fémjelezte, akkortájt zsinórban BEK-et nyerő Benfica támadógépezete, és a 60. percre a legnagyobb portugál focista négy góljával már fordított az európai csapat, majd José Augusto góljával be is biztosította a győzelmet a teljesen elfáradó ázsiaiak ellen. Ez volt eddig az egyetlen találkozó a két ország válogatottja között. (A végső győzelemre is esélyesnek tartott portugál gárda végül az elődöntőben elbukott a majdani világbajnok házigazdák ellen, ám a kisdöntőben leverte a mostani ellenfél egykori mentorát, a CCCP-t, Eusébio pedig 9 góllal a vb gólkirálya lett.)

 
Az 1966-os vb-negyeddöntő góljai

Két dolgot ígérünk a mai meccsre (legfeljebb nem így lesz): nem rúgunk 5-öt, és nem kapunk 3-at.

De baromira izgat minket, hogy a mi kapitányunk, vezérünk, istenünk, CR7 betalál-e a kapuba ma, vagy akár a vb hátralévő meccsein. Úgyhogy újabb szavazást engedtünk útjára:

Amúgy élőben itt leszünk, közvetítünk, még ha nem is a korábban ígért twitteres megoldással.

2 komment · 1 trackback

Címkék: 1966 szavazás észak korea ronaldo portugália rooney eusébio

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr932097031

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik nyelven a legjobb a FIFA-dal? 2010.06.21. 09:04:20

K'naan dala a "Waving flag" a FIFA hivatalos VB dala lett miután pirosszínű kóláscég ezt választotta ki. Az eredeti szövegből kihúztak néhány komorabb sort a biztonság kedvéért, s ezután elindult útjára a dal. Mostanra már több kétnyelvű és e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paralelokocka 2010.06.21. 12:45:30

pár jónak tűnő változtatás van a kezdőben, Almeida kezd Liedson helyett, Miguel kezd Ferreira helyett, illetve Tiago került be Deco helyett, én Meireles-re bíznám a támadóbb szerepet középen, Mendes meg Tiago kicsit hátrébb, bár ÉKorea nem fog annyit támadni azért

Danny is kikerült, ez is pozitívum

ez a kezdő jobb, mint legutóbb volt, szóval optimista vagyok, azért teljesen nem írnám le a komcsikat, fel lesznek tüzelve ők is

és fontos, hogy több góllal nyerjünk, mert lehet, hogy csak a gólkülönbség fog dönteni a végén köztünk és az Elefántok között

Força Portugal!
süti beállítások módosítása