Az igazán nagyok az ilyen győzelmet is szerényen tudják viselni. Szerencsére mi nem akarunk nagyok lenni, muhaha.

7-szer csaptunk oda a demokratikus/piacgazdaságra építő/szabad világ nevében az elvtársaknak! 7-szer! (ismételten kifejezzük aggodalmunkat atekintetben, hogy a vert sereg szegény, jobb sorsra érdemes katonái milyen fogadtatásban részesülnek majdani hazatértükkor a Kedves Vezér által - tán jobb lenne kollektíve lelépni?)


Ugyan számoljátok már meg, hány srácunk van a képen!

1. Ennyi feje van a legmocsokabb mesebeli sárkánynak.

Ha nagyon bele akarunk kötni valamibe, akkor azt csak az első félidei játék miatt tehetjük, Bár már akkor is kiviláglott, hogy jobbak vagyunk, de néha igen komoly veszélyhelyzeteket teremtettek a koreaiak a kapunknál, és ilyenkor nagyon izgultunk. Igaz Eduardonak nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, a védhetőt meg mindig védi, ezt tudjuk róla. A védelem azért rendben volt, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak a katonatisztek. A második félidőben aztán már semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra, így két szélső védőnk (Fabio Coentrao és Miguel) megtehette, hogy csak a támadásokkal foglalatoskodjon. Carvalho pedig pont hogy még az első halfban szerezhetett volna akár kettőt is, de egyszer lécet talált, egyszer meg felszabadított a koreai 16-oson belül.

2. Ennyi főbűnt ismer a katolikus vallás.

Középpályánk is inkább az attakok építésével volt lekötve, semmint a védekezéssel. Nagy húzásnak bizonyult, hogy Meireles Deco hiányában sokkal többet foglalkozott a támadások indításával. Nagy érdeme, hogy a legnehezebbet, a vezetőgól megszerzését is magára vállalta. Egy napja még azon élcelődtünk, hogy milyen okosakat mondott, de most már meg kell követnünk. Ő elintézte a kötelezőt, a többiek meg a pluszt adták.

3. Ennyi csodája volt az ókornak.

Meirelest is bírtuk, de a legnagyobb az mégiscsak Tiago volt! 7 gólunkon 6 emberünk (ez nagyon jó hír a későbbiekre nézve) osztozott, egyedül ő duplázott, mindemellett remek passzt adott a mi Raulunknak az első gól előtt, benne volt a másodikban is, és amúgy is több jó megoldása volt. Követeljük, hogy Deco maradjon ott, ahol most is volt (kispadon), és a továbbiakban Tiago barátunkat erőltessük! Meccs-MVP, ez nem kérdés! (A FIFÁ-nál megint Cé volt az, de ott a hülye szurkolók szavaznak, gyaníthatóan nemcsak szakmai szempontok alapján.)

4. Ennyi törpe rohangált Hófehérke szoknyája alatt körül.


Sorban: Meireles, Sabrosa, Almeida, Tiago, Liédson, Cé, Tiago

A támadógépezetünk az első félidőben még csikorgott, de tán most nem fogjuk ezért bántani őket. Már ekkortájt is voltak helyzeteink (na jó, helyzetecskéink), de az igazi feladat az volt, hogy kifárasszuk a komcsikat. Ez aránylag jól sikerült, mert a szünet után negyed óra alatt úgy összecsuklottak, mintha a legkeményebb munkatábor legkeményebb műszakját húzták volna le az öltözőben, ráadásul 15 percbe sűrítve.

5. Ennyi mesterlövész fricskázza meg az aljadék mexikói rablóbandát John Sturges klasszikusában. (és annyian vesznek el a harcban, ahány főt eddig "állítólag" elvesztett a koreai delegáció is)

Cé az első félidőben még egyénieskedett, aztán a másodikra már önzetlenül osztotta a jobbnál jobb zsugákat, élvezte, hogy végre nem rúgják agyon 2 percenként (szpászibá, elvtársak! - sajnos a koreaim hiányos, de ez náluk nyilván kötelező nyelv), dribblizett, sarkazott, tarkózott, mosolygott! És másfél év után végre gólt szerzett!


Ennek annyira örülünk, hogy külön videót szenteltünk neki

6. Ez Cé mezszáma a portugál válogatottban.

Hugo Almeida sokkal jobban mozgott, és több veszélyt jelentett, mint a Crouch-testű Liédson. Továbbra is őt favorizáljuk az ék posztján. Sabrosa pedig úgy volt jó, hogy nem csinált semmi különöset. A cserék közül Duda - bár védőt/védekező középpályást szokott játszani -, most szélsőnek jött, és aktív is volt, a szűrő posztra érkező Velosonak nem volt dolga, Liédson pedig legalább lőtt egy gólt, az előzékeny koreai középső védő hibáját kihasználva.

7. Pontosan ennyi meccsen nem kapunk gólt a vb-n, és mi leszünk a bajnokok! (Kettő már megvan.)

Jön a brazilok elleni meccs. A továbbjutás már zsebben (nem hisszük, hogy a brazilok ellen felbőszült elefánthorda módjára viselkedő Drogbáék tudnának annyit rúgni a derék elvtársaknak, hogy veszélybe kerüljön a második helyünk). Nem beszélve arról, hogy pont a fentiek miatt az afrikaiakkal kevéssé szimpatizáló brazilok sokkal jobban kötődnek egykori anyaországukhoz annál, minthogy most kicsesszenek velünk, és tovább vigyék magukkal a vadállatokat, akik (meg a megzavarodott francia bíró) még azt is elintézték, hogy Kaká pihizzen ellenünk. Ugyanakkor, a mai eredmények ismeretében mi továbbra is a(z egyetlen) szomszédunk első helyét jósoljuk a H-csoportban, így tán mégis jobb lenne a biztonság kedvéért a békés 0:0 helyett egy szerény 2:0 ide a szambások ellen.

Szép volt srácok, adtatok a joga bonitonak! Várjuk a hasonló folytatást!

Força Portugal!

 

3 komment

Címkék: hét észak korea ronaldo 7 portugália gólözön

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr852099736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaf-nyaf 2010.06.22. 10:10:49

Nagyon jó összeállítás!! :))
Csak egyvalami, nehogy megsértsük a mélyen katolikus portugálokat.

A Bibliában nincs említés sehol 7 főbűnről. Ezt a listát katolikus egyház "állította össze".

Javítson ki valaki, ha tévednék.

Doctor Klauße 2010.06.22. 13:10:25

:DD tetszik a poszt nagyon

bzsozsi 2010.06.22. 15:09:31

@nyaf-nyaf: Köszi! jogos, javítottam. amúgy örül a szívem, hogy teccik.
süti beállítások módosítása