megjöttem...

2010.06.29. 23:49 marylinm

Hát... kikapott a portugál csapat. Sajnos még csak sopánkodni se nagyon van min, mert azért olyan nagyon durva bírói ítéletek nem születtek. Annyival sokkal nem voltak jobbak a spanyolok. Mit mondjak? Szerencsésebbek voltak? Lehet mégis jobbak? Nem tudom... de szomorú vagyok, és csalódott, mert most már tényleg nincs kinek szurkolni. 
Idén valami ritka szerencsétlen módon mindenki, akinek szurkolni akartam kb ugyan abba a csoportba került (kiv. Ghána) de hát olyan meg nincs, hogy az egész csoport tovább jut - sajna. 
  Itt vannak még a brazilok, de... valahogy nem fog menni már ez szívből, asszem kénytelen leszek a hátra lévő időt spanyol ellendrukkerként tölteni, mindegy, hogy ki csak valaki verje ki őket, mert elrontották az én VB-met:)

Búcsúzóul itt egy video. Ez aznap este készült, amikor a Benfica lett a portugál bajnok. Az egyik tér, amit elfoglaltak az kb a Hősök tere, csak talán még forgalmasabb, mivel egy nagy körforgalom az egész, szóval ez is lehetett volna ma este. Ehhez képest, csak egy-két ember lézengett a kocsmák előtt a maradék sört kortyolgatva - igazi anyazás nélkül, na de ne szomorkodjunk. Viva Benfica!

 

16 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr872119786

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A VB második legjobb photoshopja 2010.06.30. 11:01:56

A következő kép megmagyarázza, hogy az Anglia-Németország meccs miért nem lett 4:2. Íme:viaA legjobb photoshop szerintem EZ ITT. (Persze ez is szubjektív:-)

Trackback: Szegedi meccshangullat 2010.06.30. 09:39:52

Spanyolország-Portugália: 1-0 Kivételes módon most nem otthon, hanem Szegeden, a Széchenyi téren néztem meg a Spanyolország-Portugália mérkőzést. A körülbelül 100 férőhelyes nézőtér 8 órára már megtelt, rengetegen álltak, vagy figyelték a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David_K 2010.06.30. 00:11:30

Megbosszulta magát a kizárólag a kontrákra építő anti-foci (szebb nevén bunkerfoci). A spanyolok támadással nyertek, ha ugyanazt csinálták volna, mint a portugálok (Brazília detto), akkor itt is szép tili-toli, majd hosszabbítás, végül 11-esek döntöttek volna. Áldjuk az eget, hogy van még olyan csapat, aki focizik. Viva Espana :p

Lionskull 2010.06.30. 00:17:44

Hát, sajnos fel kellett ébredni. Kis országhoz képest nagy foci, de az igazi nagyokhoz nem elég jó ez a csapat. Az úgymond "aranygeneráció" játéktudásban ettől jobb volt, de viszont nem volt annyira csapat mint ez. Lesz még itt eredmény, ha nem is most. C.R.-t meg ki kell tenni a válogatottból, hátha akkor észhez tér hogy nem csak akkor kéne focizni, ha csilingel a pénztárgép... Mert hát valljuk be, mire volt jó ismét? Semmire, a szabadrúgásokat ellövöldözi, egyébként meg fetreng. Arról nem is beszélve, hogy miatta mennyien találják ellenszenvesek a csapatot.

marylinm 2010.06.30. 01:50:18

@Lionskull:
Hát a focihoz nem nagyon értek, vagy lehet pont annyira, mint mindneki más is:) olyan ez, mint az oktatás meg a politika, de egy kicsit CR-ről.
Őt nem lehet kihagyni a válogatottból, az olyan lenne, mintha mondjuk soha nem kérnék fel Mourinhot, hogy legyen a válogatott edzője. Lehet nagyon utálni CR-t, messziről még könnyebb is, de itt nem utálják annyian és annyira, mint Magyarországon. Igen, valóban ő lehet a VB legtöbbet a földön ülő játkosa, mert hát ehhez nagyon ért, csak ott ül azzal a bánatos kisfiú arcával és várja, hogy a bíró bácsi visszaadja neki a labdát vagy legalább puszit a bibéjére - ez igaz, ezen nincs is mit vitakozni, de nem lehet kihagyni a válogatottból, leginkább azért, mert a portugálok szeretik és büszkék rá, meg szerintem ő is szereti a hazáját - hűűű de gáz így ilyeneket írni:) na vmi ilyesmi. Szeret portugál lenni és szerintem ha nagyon akart volna sztároskodni, akkor az É-Korea elleni meccsen megtehette volna. Szerintem nagyon igyekezett a csapat játékosa lenni... vagy lehet, h csak én szeretném, h így legyen?!

Lionskull 2010.06.30. 08:43:08

Mourinhot lehet hogy fel fogják kérni, de nem fogja elvállalni. Ő azt szereti ha az adott posztra megálmodik egy játékost, akkor az ott is játszon. Na most ez egy válogatottnál nem egészen így megy :) Én mivel Magyarországon élek és itt vagyok nem portugálként már hosszú évek óta kitartó drukker, ezért írom ezt, mert sajna netmagyar körökben aki portugál szurkoló az vagy csaj vagy homokos szerintük. Ja és csak annyit hogy igenis ki kell hagyni egy-kétszer Cét! Akkor talán majd kettőzött motiváltsággal veti magát ismét a játékba. Lehet hogy jó játékos, lehet hogy jó hazafi, pl Figot sokkal többre becsültem nála. Egyébként meg szerintem is hajrá spanyolok, remélem ezt is megnyerik. Igazából nem voltam elkeseredve hogy kiesett a csapat, de csak azért mert azok verték el akikért érdemes szorítani. Bár egy kissé megalázó volt a tegnapi vereség.
Ja és örvendek hogy nem az előző VB hagyománya folytatódik Indexes körökben, ahol direkt egy csapatot gyűlölő bloger dolga volt "dicsőíteni" a csapatot. Maradok a csapat hűséges szurkolója!

van-e szándék 2010.06.30. 09:04:49

Nos, én sem meleg, sem nő nem vagyok, :) mégis gyönyörű, frissen mosott portugál mezben néztem végig valamennyi meccsÜNKet :) és C.L-t is kedvelem, de tegnap olyannyira nem nyújtott semmit, hogy az már fájt. Mindazonáltal egy lesgyanús gól, és semmi extra, amit a spanyolok mutattak. Fáj a szívem.. de remélem, az EB-n összejön minden :)
Addig meg: hajrá spanyolok :)

GodBadka 2010.06.30. 09:17:18

Érdekesnek találtam, hogy mindehol csak azt emelték ki, hogy négy mérkőzésen egy gólt kaptak és kiestek. Én inkább azt emelném ki, hogy négy mérkőzésből három volt olyan, maikor gól sem rúgtak. Hogy képzelték azt, hogy ilyen támadójátékkal játékkal tovább lehet jutni. Arra építeni, hogy Korea ellen minden összejött, még amit nem akartak az is, nem lehet építeni.

Koldun 2010.06.30. 09:26:01

@marylinm: előre leszögezem, hogy nagyon nem szeretem a portugálokat. Láttam viszont minden meccsüket a VB-n, és amit láttam, főleg CR-től, nem volt valami meggyőző. Szerintem ez a csapat akár még a spanyolokat is megverte volna, ha nem ennyire Ronaldo-centrikus. Bikanyakú barátunk ugyanis két dolgot csinált: bárhonnan, bármilyen helyzetből rálőtt mindent, reklámozva magát, beleértve az egyértelműen kameráknak játszott szabadrúgás-beállását és fújtatását. A másik tevékenységi köre a fetrengés volt, de az nagyon.

Vagy valakinek rá kellene döbbentenie ezt a nagyranőtt próbababát, hogy rohadtul nem ér 85 millió eurót, és szépen tagolódjon be a csapatba, vagy ki kell tenni...

krj 2010.06.30. 10:41:34

értelmetlen mondatok; hiányzó, másutt pedig nem odaillő vesszők. "ugyan abba", "kb" kétszer, teljesen feleslegesen...miért engedtétek a billentyűzethez? ráadásul a focihoz sem ért, hisz bevallja.

bájgúnároknak nem szurkolunk!!!

lkjpoi 2010.06.30. 10:57:21

szar bunkerfocit nyomtak a portugálok, megérdemlik a kiesést. A spanyolok legalább támadtak - bár őket sem kedvelem különösebben - de ha 9-10 ember van állandóan a saját 16-oson belül, úgy nehéz.

Móg 2010.06.30. 11:08:17

sajnos ez is egy meccs volt a VB-t jellemző legtöbbből
kimegyünk,a középpályán szaladgálunk egy kicsit, saját térfélen passzolgatunk aztán az ellenfél vagy a bíró jóvoltából találunk egy gólt
foci?közönség?HAZA? ugyan már!
ezen a VB.-n volt 45 kifejezetten szar meccs 5-6 a biróké ami eztán teljesen érdektelenné vált{már a tehetetlen dühön kivül}4-5 elérte egy angol bajnoki szinvonalát
ezért kár VB-t rendezni

hóember 2010.06.30. 13:08:47

volt egy torres-tizenegyes meg nem adás...ez senkinek nem tűnt fel?

Amúgy a legkönyebb c. ronaldóra ráhúzni a vizes lepedőt. Lehet azért volt ilyen fos, mert
1. fáradt
2. felrúgják és nem adnak faultot
3. egyedül kell támadnia

A másodikról: persze, hogy színészkedik, de egy csomószor volt hogy bizony odarúgtak és baszott fújni a bíró.
A harmadikról: edzőbá gondolom megcsinálta a védekezést és utána elég lesz a támadásnál a kontra, pluszban odaadják cének a labdát, majd csinál vele valamit.

Hát nem. Ez kevés.

Mixer 2010.06.30. 13:59:37

"Lehet mégis jobbak? "

LEHET, HOGY....

ez a lehetezés kurva ronda :)

II.Briandrew 2010.06.30. 15:26:52

Én is sajnálom Portugáliát, de ezt a beképzelt nyál-és hisztigép Ronaldot egyáltalán nem. És még ő keni a bénázását a szövetségi kapitányra...szánalmas!

Paradigm 2010.06.30. 15:53:46

Sajnálom, hogy kiestünk. Ráadásul a spanyolok nem is voltak meggyőzően jobbak (legalábbis számomra nem).

marylinm, furcsa, hogy itt élsz Te is és mégsem a braziloknak fogsz mostantól drukkolni. Nekem valahogy ez természetesen jön.

Szóval, gyerünk Brazília! :)

2010.07.01. 00:16:58

@hóember: Valószínűleg nem vagyok egyedül vele, de én úgy vettem észre, hogy az említett kolléga akárhányszor labdát kapott, azonnal hasraesett, vagy seggreült. Még azzal sem sokat törődött, hogy fél méter távolságban nemhogy másik ember, de még testrész sem volt tőle. A meccs későbbi részein tényleg lökték két kézzel, meg rúgták, és ezek tényleg szabálytalanságok is voltak, de ennyi műesés után el sem érte a spori ingerküszöbét, ha esett egyet. Szerintem ezzel teljesen tisztában voltak a spanyol játékosok is, azért aprították a végén keményebben.

bsteve 2010.07.04. 07:40:18

Hát amit ezek a portugálok nyomtak... már bocs :(
akkor már ez komolyabb foci waze:
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8
süti beállítások módosítása