Gondolom, mindenkinek feltűnt, hogy a portugál csapat nem túl színes. Az rendben, hogy a portugálok európaiak, de azért ők voltak az utolsó gyarmattartó ország is (Angola, Kelet-Timor, stb.), és most is igen erős kapcsolat fűzi őket ezekhez az országokhoz. Lisszabonban nagyon sok afrikai (és egyéb) származású ember él. Ehhez képest a válogatottban igen kevesen vannak, nem úgy, mint két országgal odébb - igen, a franciákra gondoltam. Azért itt van nekünk a Zöld-foki szigetekről származó Miguel, aki nemcsak a foci miatt lett portugál, itt is született. Pályáját 1998-ban kezdte az E. Amadoranál, de 2 évad után át is igazolt a Benficához, majd 5 év után a Valenciához.

Miguel nem csak a válogatottba visz színt, hanem a spanyol és portugál éjszakába is. Míg a Benficában játszott, hetente 3-4 alkalommal is elment mulatni - ismerős? Spanyolországban állítólag már csak csütörtökönként jár partizni. 2009-ben már a Valenciában játszott, amikor egy seixal-i diszkó előtt keveredett rendőrségi ügybe. Karácsony után, szilveszter előtt egy hajnalban a barátaival megpróbált bejutni az RS nevű diszkóba, ahol éppen zártkörű buli volt. A biztonsági őrök megkérték az 5 fős társaságot, hogy távozzanak, és innét nem világos, hogy mi történt, mert előkerült valami illegális pisztoly, amivel több lövést adtak le a műintézményre. Természetesen a rendőrség hamar lezárta a nyomozást és nem tudni semmit se, de Miguel nem volt hibás - ismerős?

Ez év májusában, amikor edzésre ment Bentley-jével, egy körforgalomban elütött két idős hölgyet. A felelős állítólag egy buszsofőr volt, aki szabálytalanul közlekedett, Miguel ezt az ütközést próbálta elkerülni miközben elütötte a két nénit, akik vagy súyosan vagy nem annyira súlyosan (mindkettőt olvastam) megsérültek. A rendőrség kihallgatta, majd részt vehetett az edzésen. Nem ő volt a hibás. Kétségeim vannak - ismerős?

Amúgy dohányzik 14 éves kora óta... 

Ha Miguel életmódjáról írnak, akkor mindig hozzáteszik azt is, hogy Bairro de Chelasban nőtt fel. Nehéz elmagyarázni mi az a Chelas, mert a problémák nem ugyanazok itt, mint otthon, de valami Havanna lakótelepet kell elképzelni - elfogadható magyarázat?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr182076386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása