Danielnél nem lehet panasz a centikre. Ő a legmagasabb a portugál kapusok között a maga 194 centijével. Messziről érkezett a portugál kapuba. Portugál apa és cseh anya gyermekeként látta meg a napvilágot Edmontonban, Canadaban. 16 éves koráig éltek a nagy vizen túl és mint rendes kanadai gyerek először a hokival ismerkedett meg és csak később került közelebbi kapcsolatba a focival. Eleinte még csatárként kergette a labdát, de ahogy egyre nőt egyre hátrább került és végül a kapuban kötött ki.

A legenda szerint, amikor megérkezett Athénba a PAOK-hoz a kosarasokhoz akarták berakni, mert nem hitték el, hogy ezzel a magassággal focizik. Az első fizetése, amit Salonicatól kapott pedig pontosan megegyezik a születési évével, azaz 1983 euró volt.

Görögország előtt megfordult már a spanyoloknál és a németeknél is, ennek köszönhetően folyékonyan beszél németül és spanyolul is, természetesen görögül és angolul is, valamint a norvég barátnőjének köszönhetően már norvégul sem lehetne olyan könnyen eladni. Az anyja nyelvéről nincsenek infóim, de az apja nyelvét beszéli, igaz 16 éves kora után tanulta meg.

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr362056799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása