Mindenekelőtt az egyik legtöbbet nézett brazil-portugál összefoglalója:


Imádtuk ezt a reklámot! Mondjuk ma senki nem lesz a pályán közülük.

Eljött az uccsó csoportkör, aránylag kényelmes poziban várjuk a meccset. Pillanatnyilag az elefántokkal szemben van 3 pont és 9 gól fórunk, nem valószínű, hogy az elvtársakat 2-3 gólnál többel meg tudnák verni, úgyhogy kb. 6-ot kéne kapnunk a braziloktól, hogy bajban legyünk. Ez meg leírva, elméletben is baromság, nemhogy igaziban.

Így hát felmerül a kérdés, akarunk-e csoportelsők lenni.

Ha igen, akkor ugye nyerni kell a szambások ellen. A nyolcaddöntőben kapnánk a spanyol-csoport másodikját (kiindulva abból, hogy a hispánok megverik az egyébként roppant szimpi Chilét, a svájciak meg bedarálják Hondurast), akik valószínűleg a Milka-tehenek lesznek. Nem könnyű, de vállalható ellenfél. Ha borul a tippünk, akkor jöhetnek a spanyolok vagy a chileiek, teljesen abnormális esetben pedig a hondurasiak (ennek örülnénk a legjobban). Ezután jönne a holland-szlovák győztese a negyeddöntőben, nyilván a tulipánosokra számíthatunk. Ez határozottan nehéz ügy lenne, de hát illik megverni legalább egy komoly csapatot a döntőig.

Mert a csoportgyőzelem igazi jutalma az elődöntőben várhat ránk! Itt ugyanis a Ghána/Uruguay/USA/Dél-Korea négyesből kapnánk ellenfelet (ha valakinek nem esne le: ebből a négy csapatból valamelyik mindenképp elődöntős lesz, röhej! Köszönjük Franciaország és Anglia!)!

A másik eshetőség: hagyjuk (nyilván maguktól nem menne nekik), hogy fölénk kerekedjenek a dél-amerikaiak. Ez esetben rögtön szembekerülünk a H-csoport elsőjével, ami Chile vagy Spanyolország (kevésbé valószínű, hogy úgy beindul a nem létező svájci gólgyár, hogy nekik lesz a végén a csoportban a legjobb gólkülönbségük, miközben a spanyolok nyernek). Húzós, akármelyik is jön. Utána talán egy picit könnyebb dolgunk lenne a Paraguay-Japán meccs győztesével, és máris a négy között találhatjuk magunkat. Mondjuk innentől beszarás van, mert jöhetnek Messiék, Podolskiék (hahaha) Rooney-ék. Igaz, hogy ebből most (még) csak az argentinok jók, de a másik kettő legyen akármiyen gagyi csapat, megverni sosem könnyű őket.


Csak Cé nehogy megkapja a második sárgát! (amúgy még sose az volt a kezdő, mint amit itt jósoltak)

(Update! Így kezdenek a legények:

Mi: Eduardo - Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Pepe(!), Fabio Coentrao - Ricardo Costa, Raul Meireles - Tiago, Cristiano Ronaldo, Duda - Danny.

Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Felipe Melo, Gilberto Silva - Dani Alves, Nilmar, Julio Baptista - Luis Fabiano.)


Mi a szopatásra szavazunk! Abból sosem lehet baj.

6 komment

Címkék: brazil portugál kieséses szakasz

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr622109212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rkb9y5 2010.06.25. 14:31:57

Gratulalok, igazan portugalos a stilusod: lekezelo, nagykepu. Altalaban ezen szokott elbukni a csapat is.
'84-ben a masodik kedvencem volt a portugal csapat, azota kimondottan ellenszenvesse kezd valni, mit muvelnek.

1kutya 2010.06.25. 14:47:01

azé ne gondold már, hogy a Japán-Paraguay párharc győztese olyan könnyű ellenfél lesz.

para: a kvalifikáció során bizony megnehezítették az összes nagyágyú dolgát, jelenleg mindent összevetve a 3. legerősebb dél-amerikai csapat (még ha eddig félgőzzel is kellett játszaniuk)! tehát ha szambások megvernek benneteket, ezek is megfognak, nyugodj bele!

japo: néztél te tegnap este meccset???

CRonaldo 2010.06.25. 14:58:48

a szép az lesz, hogy ha nyerünk, az esti meccseken hogy fogják úgy megoldani a spanyolok, hogy másodikok legyenek (elkerülendő a brazilokat)

paralelokocka 2010.06.25. 15:35:39

Portugal: 1-Eduardo; 2-Bruno Alves, 6-Ricardo Carvalho, 15-Pepe, 23-Fabio Coentrao, 21-Ricardo Costa, 16-Raul Meireles, 19-Tiago, 7-Cristiano Ronaldo, 5-Duda, 10-Danny.

Brazil: 1-Julio Cesar; 2-Maicon, 3-Lucio, 4-Juan, 6-Michel Bastos, 5-Felipe Melo, 8-Gilberto Silva, 13-Dani Alves, 21-Nilmar, 19-Julio Baptista, 9-Luis Fabiano.

Coentrao-t most előrébb próbálja ki Queiroz, és nem védőként, illetve Danny visszakerült, jobbhátvédbe most a 3. embert próbáljuk ki a 3. meccsen:)

és Mendes helyett Pepe, a védelem előtt "szűr"

CR sárga nagy szopacs lenne, ezért előre megy centernek, bár ott is faragják, nehogy elszálljon az agya...

stars7726 2010.06.26. 05:54:41

ez a pepe egy aljas féreg.egy igazi gyökér.

jet set 2010.06.26. 08:57:17

Remélem, kiesnek a portugálok.
1 félidőt fociztak összesen és ezzel jutottak tovább. Szánalmas teljesítmény.
süti beállítások módosítása