Hát, akkor ma lesz a nagy nap, amikor szép, napbarnított fiaink először a fűre lépnek. Deco azt nyilatkozta, hogy mindig az első meccs a legnehezebb, mert már mindenki tele van  várakozással és izgulnak, na... Néhány szóban megemlékezett Drogbaról is, meg Naniról is, ill. CR nagy góltalan időszakáról. Szerintem akkor se fakadna sírva, ha csak ő - mármint Deco - rúgna gólokat(!) Elefántcsontpartnak.

Na gyorsan egy kis történelem:) Természtesen Elefántcsontpartot is a portugálok fedezték fel 1460-ban. És ki gondolná, Port Elizabethben is egy portugál járt először, Bartolomeu Dias 1488-ban, amikor megkerülte a Jóreménység-fokát. Szóval akár azt is mondhatnánk, hogy hazai pálya a szeles város.

Egyedül az az urugay-i bíró zavar be egy kicsit, de csak jó lesz. Végülis a spanyol nyelv közelebb van a portugálhoz, mint a franciához.

 Egy titok, ami talán otthon nem látszik. Mától a híradó focival kezdődik még az RTP-n is (portugál MTV) és nem válsággal, meg adóemeléssel. Persze jön az is, de első a foci:) 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forcaportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr192083007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.15. 16:29:18

És a híradó fele foci :P Rúghatnának már egy gólt ...
süti beállítások módosítása